Repasamos todo lo estudiado del verbo con estos ejercicios. ¡¡ Ponte en marcha para obtener tu recompensa !!
Empezamos a practicar:
Ens agrada aprendre a tothora !!!
Repasamos todo lo estudiado del verbo con estos ejercicios. ¡¡ Ponte en marcha para obtener tu recompensa !!
Empezamos a practicar:
Molt poca gent, a Castelló, coneix la història d'un famós astrònom francés anomenat PIERRE MÉCHAIN, que hi va viure ( a l'actual plaça de Cardona Vives ) i hi va morir a Castelló. Les seues restes van acabar en un cementeri al Passeig Ribalta, on avui hi ha aquest monolit en una inscripció explicant el seu pas per la nostra ciutat.
I, quin és el fet pel qual cal recordar a Méchain ?
Doncs, va fer les medicions del meridià terrestre per determinar, després, la longitud del metre-patró que es guarda a París. Les seues mesures les prenia des del Bartolo.
Mapa de tots els llocs on va fer medicions triangulars.
LA CASUALITAT VA FER QUE MORIRA I ESTIGUERA SOTERRAT A UN DELS LLOCS PER ON, DESPRÉS, PASSARIA EL MERIDIÀ 0 O DE GREENWICH.
Al costat del Planetari, un dels carrers porta el seu nom.
Per saber-ne més, pots llegir aquest enllaços:
Anem a fer un treball cooperatiu per estudiar diferents ecosistemes: el Pinar, la Marjaleria, les dunes de la platja del Pinar i l'ecosistema marí/litoral.
Primer, tindreu que analitzar i estudiar les diferents parts que conformen un ecosistema. Després, ho aplicareu al vostre en concret.
Això significa que caldrà fer un treball de camp, previ, per observar i anotar tot el necessari del nostre ecosistema.
Una vegada fet, començareu a fer una presentació ( en Canva o de Google ) que, en acabar, exposareu davant els companys i companyes d'aula.
Parts obligatòries del treball:
- Nom de l'ecosistema i fotografia
- 1. Medi físic ( com són l'aire, l'aigua i el sòl de l'ecosistema )
Factors del medi físic ( com influeixen la llum, la temperatura i la salinitat )
- 2. Medi biològic ( espècies de fauna i flora, comunitats biològiques )
Relacions entre els éssers vius.
CADENES ALIMENTÀRIES A L'ECOSISTEMA.
Espècies en perill d'extinció.
- 3. Alteracions de l'ecosistema ( directes i/o indirectes )
Es valorarà, especialment, no tindre faltes d'ortografia, fotografies adients a l'ecosistema tractat, informació ben explicada i concreta, correcta distribució i tractament de tots els punts de l'esquema de treball.
En finalitzar el treball, cada grup emplenarà una rúbrica per comprovar que ha completat tots els apartats encomanats.
A LA FEINA !!!!
ENLLAÇOS:
ECOSISTEMA DUNAR LITORAL III ( A PARTIR DEL CAPÍTOL II )
Cal començar a repassar per la prova de decimals, ja quasi estem finalitzant el tema. En aquestes activitats ho passaràs molt bé mente estudies. A per elles !!!!!
EXPLICACIÓ DELS DOS TEMES EN VIDEOS INCLOSOS
Necessites calculadora i paciència !!!!
Es la primera novela picaresca de la literatura española. Se publicó en 1554. Su protagonista, Lázaro, nació en el río Tormes ( que pasa por Salamanca ) y cuenta en primera persona ( es una narración autobiográfica ) las aventuras y desventuras de su desgraciada vida.
MONUMENTO AL LAZARILLO EN SALAMANCA
PRIMERA EDICIÓN DEL LIBRO EN 1554
Més que llenguatge:
Resoldre enigmes, desxifrar endevinalles, fer un recull de fragments escollits de frases fetes, pronunciar un embarbussament, els nostres poemes, un recital de poesia… que volem compartir.
Aquest és un treball cooperatiu, en equip. En la recerca d’informació emprarem enllaços web, mirarem llibres que tinguem a casa , o bé, preguntarem als nostres pares, mares i iaios.
Tasques:
- Respecte les endevinalles, perquè altres les endevinen, estudiarem què són, vorem com estan elaborades i en crearem de pròpies.
- Què caracteritza els embarbussaments? Arriben a ser còmics? Per què són difícils de pronunciar? En seleccionarem.
- Respecte les frases fetes, per satisfer la nostra curiositat, coneixerem el seu origen i el seu significat, què diem i perquè ho diem. En farem la nostra recerca.
- En què consisteix un enigma. Podem buscar-ne algun d’apropiat per a nosaltres.
- Què és la poesia? Farem una recerca de poetes i poemes, en crearem de nostres, i si podem, farem un recital de poesia.
Són jocs del llenguatge des de sempre i a nosaltres esperem que ens apassione. Formen part de la nostra llengua, així com de la nostra història i costums, forma de ser i pensar.
Així que ja saps ...
DITES, REFRANYS I FRASES FETES I