diumenge, 15 de març del 2020

EL CORONAVIRUS ( COVID-19 )

Nosaltres sabem algunes coses dels virus, doncs ja els hem estudiat. Ara, caldria conéixer un poc més del que està causant aquesta pandèmia global (pandèmia: malaltia epidèmica estesa a molts països o continents, que ataca la majoria dels individus d'un país ).
Com tots els virus, ja ho hem estudiat, necessita viure dintre d'un organisme per fer l'única funció que fan els virus: reproduir-se.

El coronavirus ataca, principalment,  les cèl·lules dels pulmons i pot obrir la porta d'entrada a les nostres cèl·lules mitjançant una proteïna que té: la proteïna S. 

Una vegada dintre  les nostres cèl·lules, "les enganya" per crear milions de virus més que maten  la cèl·lula que els ha reproduit i infecten altres, a un ritme entre 10.000 a 100.000 rèpliques en cada dia. D'ahí la seua ràpida propagació.
En aquestes imatges teniu tota l'explicació detallada:



Ara ja coneixeu més d'aquest virus. Només us cal tindre mooolllttttaaaa paciència, ser responsables, continuar en les vostres rutines ( estudiar, llegir i  practicar tot l'aprés al blog ), cuidar-vos per poder cuidar i fer cas a totes les recomanacions per poder acabar en aquesta lluita el més prompte possible.

Mitjançant aquest blog aniré donant-vos instruccions de com i on treballar. 

Molta salut a vosaltres i els vostres !!!!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada